Voorstelling Hulpdienst

Het Rode Kruis is altijd in de buurt!

Je hebt de vrijwilligers van het Mortselse Rode Kruis zeker al eens aan het werk gezien in en rond onze stad: tijdens sportmanifestaties, Feest op Straat, de jaarmarkt, het eindejaarsvuurwerk, …
IMG_6187.WEBSITE RK HULPDIENST
Hun aanwezigheid is preventief, ze staan altijd paraat voor het geval er iets zou mislopen.

Al deze vrijwilligers zijn een onderdeel van de hulpdienst van het Rode Kruis van de afdeling Mortsel.

De Mortselse hulpdienst is een dynamische groep, waarbinnen jong en oud met plezier de handen in elkaar slaan om op gepaste wijze eerste hulp te bieden als de nood het hoogst is.

Naast hun preventieve aanwezigheid op allerlei activiteiten staan onze goed opgeleide vrijwilligers ook in rampsituaties dag en nacht klaar om hun steentje bij te dragen. Denk maar aan de verschillende branden in rust- en verzorgingstehuizen, busongeval op de E34 in Zandhoven, …

IMG_8275 WEBSITE RK HULPDIENST
Niet alleen gekwetsten maar ook alle andere betrokkenen verdienen de aandacht van de rodekruisvrijwilligers. Zo zorgen ze ook voor de opvang van mensen na verkeers- of treinongeval of de ontruiming van een gebouw na een bomalarm.

Het Rode Kruis is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij zijn immers de ruggengraat van onze afdeling. Beschik je over een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin, wil je graag op een loyale manier met anderen samenwerken en je voor het welzijn van anderen inzetten? Dan ben je ongetwijfeld de geknipte man of vrouw die we zoeken!