Interesse?

Wanneer je de cursus Helper hebt afgerond kan je de vervolgopleiding(en) volgen en zo een volwaardig lid van de hulpdienst worden.

Het opleidingspakket

Module hulpdienst (3 uur): de brug tussen de cursus Helper en Interventie, na deze opleiding mag je mee met een ervaren hulpverlener op plaatselijke diensten als logistiek medewerker.

Opleiding Interventie (32 uur): na deze opleiding kan je mee op provinciale diensten: grote evenementen, concerten, sportmanifestaties en kan je ingezet worden bij rampen

Opleiding Verzorging (32 uur): na de opleiding interventie volgt de opleiding verzorging. Hier leer je nieuwe methodes van reanimatie, zuurstof toedienen en het assisteren van verpleegkundigen en dokters.

Ambulancier / DGH: (120 u theorie en 40 u stage): Na deze opleiding (extern het Rode Kruis) mag je mee de ambulance begeleiden zowel op preventieve hulpacties, rampen, en in het kader van het hulpcentrum “100”.

Bijscholing: De hoogst behaalde cursus dient doorheen het jaar wel bijgeschoold te worden. Zo wordt de professionaliteit gegarandeerd van onze vrijwilligers. Bijscholing gebeurt ook door middel van rampoefeningen die jaarlijks doorgaan in de afdeling of op provinciaal en nationaal niveau.

Indien je informatie wenst te ontvangen over de hulpdienst of indien je interesse hebt om bij de hulpdienst te komen vul dan dit aanvraagformulier in.